Zamieszczam kolejny sprawdzony osobiście przepis, na wieprzowinę duszoną z pieczarkami, papryką i kukurydzą. Szczegóły poniżej...
Skład:
- 2-centymetrowy plaster wieprzowiny
- 4-5 pieczarek
- pół cebuli
- mała papryka czerwona
- mała puszka kukurydzy
- oliwa
- łyżka masła
- około szklanki bulionu
- pół szklanki ryżu
Kroimy mięso w cienki paski i podsmażamy na oliwie, wyjmujemy na talerzyk. W garnku topimy masełko i szklimy cebulę, dodajemy pokrojoną w paski paprykę i pieczarki pokrojone w plasterki. Na koniec wlewamy bulion, dodajemy mięso, kukurydzę i ryż. Całość mieszamy i dusimy na ogniu około 15-20 min, mieszając, żeby nie przywierało do dna i nie przypaliło się.
Prosto, smacznie, tanio !!! - w sam raz na studencką kieszeń.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz